Članak

SAD

Trump ismijavao demokrate i vrijeđao Pelosi na prvom predizbornom skupu od pokušaja atentata

(Patria) - Donald Trump je u subotu održao svoj prvi predizborni skup otkako je preživio pokušaj atentata, rugajući se demokratama i upoređujući bivšu predsjednicu Predstavničkog doma demokrata Nancy Pelosi sa „psom“, javio je Reuters.

Nakon što je ove sedmice pozvao na nacionalno jedinstvo, Trump se vratio uobičajenoj taktici kampanje, koristeći ponekad uvredljiv jezik za svoje protivnike i ponavljajući lažne tvrdnje o imigraciji, ekonomiji i izbornim prijevarama, glavnim elementima njegovog govora u subotu.

Trump je ismijavao predsjednika Joea Bidena kao nejakog. Ismijavao je i vodeće demokrate, uključujući Pelosi, jer su pokušavali uvjeriti Bidena da okonča svoju kandidaturu za reizbor. Na Trumpovom skupu u Grand Rapidsu u subotu je bilo jako prisustvo policije. Svjež sa konvencije o nominacijama u Milwaukeeju gdje je zacementirano njegovo preuzimanje Republikanske stranke, Trump se pojavio u Grand Rapidsu sa svojim novim otpredsjedničkim
izborom, senatorom J. D. Vanceom iz Ohia. Oni su izašli na pozornicu u svojoj prvoj kampanji zajedno sa Republikanskom strankom ujedinjenom iza njih.

Nasuprot tome, više nije sigurno da će Biden biti kandidat Demokratske stranke koji će se suočiti s Trumpom na izborima 5. novembra.

Tramp je napao demokrate, rekavši da žele da skinu Bidena sa liste nakon što je pobjedio u njihovom takmičenju za predsjedničke nominacije. „Imaju nekoliko problema. Broj jedan, oni nemaju pojma ko je njihov kandidat“, rekao je uz podsmijeh. „Ovaj tip ode i dobije glasove, a sada ih žele oduzeti.“

Govoreći o Pelosi, rekao je: „Ona se okrenula protiv njega kao pas. Ona je luda kao stjenica.“ Steven Cheung, glasnogovornik Trumpove kampanje, upitan za komentar na Trumpovu opasku o „pasu“, napisao je: „Hahahahahaha“.

Trump je u subotu nekoliko puta pomenuo pokušaj atentata. „Nadam se da neću morati ponovo da prolazim kroz to. Bilo je tako užasno“, rekao je.

Istraživanja javnog mnjenja ukazuju na tijesnu trku između Trumpa i Bidena na nacionalnom nivou, ali Biden zaostaje u državama koje će vjerovatno odrediti pobjednika.

#DemokratskaStranka #DonaldTrump #GrandRapids #IzborniPrijevarama #JDVance #JoeBiden #Milwaukee #NancyPelosi #Ohio #RepublikanskaStranka #Svijet