Članak

SASTANCI

Bećirović razgovarao s Macronom: Francuska će nastaviti pružati podršku razvoju nezavisne, suverene i multietničke BiH

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom u okviru samita Evropske političke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Bećirović je upoznao predsjednika Macrona s aktuelnim političkim, sigurnosnim i drugim izazovima u Bosni i Hercegovini i regiji. On je posebno ukazao na flagrantne napade organa vlasti bosanskohercegovačkog entiteta RS na Dejtonski mirovni sporazum i ustavni poredak države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron poručio je da će Republika Francuska nastaviti pružati podršku razvoju nezavisne, suverene i multietničke Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio se na principijelnoj i kontinuiranoj podršci koju Republika Francuska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, kao i na snažnoj podršci prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

#BosnaHercegovina #DejtonskiMirovniSporazum #DenisBećirović #EmmanuelMacron #EvropskaPolitickaZajednica #EvropskeIntegracije #GeneralnaSkupštinaUN #GenociduSrebrenici #RepublikaFrancuska #UstavniPoredak #BiH