Članak

SJEDNICE

CIK dodijelio mandat Nenadu Vukoviću (PDP)

(Patria) - Centralna izborna komisija BIH je na današnjoj sjednici, pored ostalog, donijela Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i
Hercegovine iz Narodne skupštine Republike srpske prema kojoj se mandat dodjeljuje Nenadu Vukoviću sa kandidatske liste PDP-Partije demokratskog progresa.

Protiv navedene odluke se može izjaviti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Danas je usvojena i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine prema kojoj se Okvirni sporazum za nabavku usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine, dodjeljuje ponuđaču „C.P.A.“ d.o.o. Tojšići bb, Kalesija u iznosu 1.369.999,00 KM bez PDV, odnosno 1.602.898,83 KM sa PDV.

#ApelacioniOdjel #CentralnaIzbornaKomisija #CPA #LokalniIzbori #NenadVukovic #OkvirniSporazum #PartijaDemokratskogProgresa #PDP #TojsiciBB #BiH