Članak

NJEMAČKA

ŠVICARSKA IDE KUĆI Engleska preko penala do polufinala EURO 2024.

(Patria) - Završena je pretposljednja utakmica četvrtine finala UEFA Evropskog prvenstva između reprezentacija Engleske i Švicarske.

Englezi su bili ti koji su krenuli ofanzivnije od početka, što je svakako promjena u odnosu na njihove dosadašnje utakmice na EURO 2024.

Međutim, na prvo pravo uzbuđenje čekali smo do 16. minute kada su Englezi tražili penal nakon jednog starta na Harryju Kaneu, ali se glavni sudija nije oglašavao, piše scsport.

Ostatak poluvremena je protekao u nimalo dopadljivoj igri obje reprezentacije, uglavnom na sredini terena, pa s toga pravih prilika i nije bilo.

Tek na samom kraju, u posljednjoj minuti prvog poluvremena, vidjeli smo jedno uzbuđenje. Saka je uposlio Mainooa, ali je Xhaka u posljednji trenutak inetrvenisao i spasio Švicarsku.

Prvu priliku u drugom poluvremenu vidjeli smo u 51. minuti kada je Embolo uputio prvi šut u okvir gola na utakmici ali je njegov udarac odbranio Pickford. Bili su Švicarci nešto konkretniji na otvaranju drugog poluvremena, ali daleko su bili od toga da to kapitalizuju pogotkom.

Iz prve prave naredne prilike u drugom poluvremenu Švicarska je došla u vodstvo. U 75. minuti Embolo je pogodio za 1:0 i veliko slavlje mnogobrojnih navijača Švicaske u Dusseldorfu.

Njihova radost, ipak, nije dugo trajala. Četiri minute poslije Saka je lijepim pogotkom sa preko 20 metara matirao golmana Švicarske za izjednačenje.

U 88. minuti vidjeli smo odličnu priliku koju je imao Eze ali je nakon dobrog solo prodora po lijevoj strani loše šutirao.

U posljednjoj minuti nadoknade vremena, koja je iznosila tri minute, Švicarci su imali odličnu priliku da dođu do pobjede. Schar je ubacio, a Embolo skinuo loptu s glave saigraču, u nastavku akcije je Zuber šutirao preko gola. Nakon toga je sviran kraj i utakmica je otišla u produžetke.

U prvom produžetku izdvajamo pokušaj Ricea iz 95. minute ali je Sommer odbranio njegov udarac, te Bellinghama iz 102. minute, ali ni on nije uspio da savlada golmana Švicarske.

Drugi produžetak nije donio uzbuđenja do 117. minute kada je Shaqiri pogodio prečku gola Engleske direktnim udarcem iz kornera i time propustio još jednu dobru priliku za svoj tim.

Utakmica se odlučila izvođenjem penala a tu su se bolje snašli fudbaleri Engleske koji su sa 5:3 slavili plasman u narednu rundu takmičenja.

Oni će tako u polufinalu igrati protiv bolje reprezentacije iz posljednjeg susreta četvrtine finala, u srijedu, 10. jula, od 21:00.

Posljednji susret četvrtine finala igra se večeras od 21:00 u Berlinu gdje će snage odmjeriti reprezentacije Nizozemske i Turske.

UEFA Evropsko prvenstvo, četvrtina finala:

Engleska 1:1 Švicarska (Saka 79’ – Embolo 75’) (5:3 nakon penala)

#Embolo #Engleska #Eze #HarryKane #Mainooa #Pickford #Saka #Švicarska #Xhaka #Zuber #sport

The content is outstanding! Easy to comprehend and packed with a wealth of information. pizza tower


I am thankful for your vital support in advancing my career and promoting a positive outlook for the future.
capybara clicker