Članak

ODLUKA SUDA

'BLACK TIE' Nova dva mjeseca pritvora za Aidu Halać, Sančeza Jukića i Adnana Smajlovića

(Patria) - Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i za dva mjeseca produžio pritvor Adnanu Smajloviću, Aidi Halać i Sančezu Jukiću, koji su uhapšeni u sklopu akcije "Crna kravata 2".

Inače, kako je rečeno iz Tužilaštva BiH putem finansijsko obavještajnih jedinica UAE i Hong Konga, kao i putem Interpola zatraženi su dodatni podaci, koji bi pomogli u cjelokupnom rasvjetljavanju krivičnog djela, pranje novca za narkokartel Edina Gačanina Tita što su pokazale Sky poruke.

Do dana podnošenja prijedloga za produženje pritvora nisu zaprimljeni ti podaci, a Tužilaštvo BiH u narednom periodu očekuje dostavu Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv pravnog lica "Astralis Computing" d.o.o. Sarajevo i Sančeza Jukića od strane Državne agencije za istrage i zaštitu.

U okviru predmeta „Black Tie 2“ prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

#AdnanSmajlović #AidaHalać #AstralisComputing #BlackTie2 #CrnaKravata2 #EdinGačanin #Griselda #Pepi #SančezJukić #SudBiH #BiH