Članak

ZVANIČNI STAV

Suljagić odgovorio Vladi Rs: Ne možete ući u Memorijalni centar, cvijeće položite na više mjesta gdje su ubijani Bošnjaci

(Patria) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić uputio je zvanični odgovor Vladi Republike srpske da ne mogu osigurati uslove za posjetu s obzirom na stavove i politiku Vlade Rs o genocidu počinjenom u Srebrenici nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a.

"Ako predsjednik i predstavnici Vlade Rs insistiraju da odaju počast žrtvama iz perioda 1992-1995. godine mogu to učiniti na putu do Srebrenice, pa tako konkretno u Srebrenici, mogu položiti cvijeće na školskom igralištu ispred osnovne škole gdje je u aprilu 1993. godine usljed artiljerijskog napada VRS ubijeno 74 Bošnjaka iz Srebrenice i Podrinja, a više od 100 njih ranjeno.

Ukoliko to već ne žele uraditi u Srebrenici, Vlada Rs može stati i položiti cvijeće ispred magacina Zemljoradničke zadruge u Kravici, gdje su pripadnici specijalne brigade policije MUP Rs ubili više od 1300 zarobljenih Bošnjaka civila iz enklave Srebrenica", naveo je Suljagić.

Cijeli odgovor pogledajte u nastavku.

#EmirSuljagić #MCSrebrenica #VladaRs #bih