Članak

SPORAZUM

Litvanac koji je krijumčario migrante u BiH priznao krivicu, Tužilaštvo predložilo godinu zatvora čeka se odluka Suda BiH

(Patria) - Optuženi Savulis Vladas, rođen 1984. godine u Litvaniji, državljanin Litvanije, u prisustvu odvjetnika i ovlaštenog sudskog tumača, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenje ljudi, iz članka 189. Kaznenog zakona BiH.

S obzirom da je optuženi u potpunosti priznao kazneno djelo, odnosno da je u teretnom i priključnom motornom vozilu kojim je upravljao, krijumčario ilegalne migrante, strane državljanje iz Sirije, Bangladeša, Iraka i Irana, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Također, predloženo je i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 500 eura, koja je pronađena i oduzeta od optuženog.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, kao i sudskom praksom i visinom sankcija koje se izriču za navedena kaznena djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum, predmet će biti u potpunosti okončan, bez provođenja ročišta, suđenja i sudskog postupka.

#sporazum #Sud #Tužilaštvo #CrnaHronika

ALPHA KEY, A LICENCED CRYPTO RECOVERY HACKER, IS A GREAT REFERENCE

I would like to express my gratitude to Alpha Key Recovery for saving my life after I was cheated out of hard-earned savings that I had been saving for more than 15 years. This forced me to invest in an online cryptocurrency investment, losing over $856,390 in US dollars. After that, they stopped corresponding with me, I became confused, and I got scammed. Until I read a review about Alpha Key Recovery Hacker, I was shocked to learn that Alpha Key Recovery was actually here to help me recover everything I had saved plus some extra money I had made. Get in contact with them if you have fallen prey to any scams.

Contact info
Email: [email protected]
WhatsaApp :+15714122170
Signal:+18622823879
Telegram: Alpha Key Recovery
Website : https://dev-alpha-key.pantheonsite.io/