Članak

AUTOMOBIL NEPREPOZNATLJIV

U Hrvatskoj stradala dva državljanina BiH i jedan Srbijanac, vozač iz BiH u teškom stanju

(Patria) - Dvije su osobe poginule, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja", naveli su iz PU istarske.

Hrvatski mediji javljaju da je preminula još jedna osoba.

#Region #tunel #bh.državljani