Članak

NASLJEDNIK BANOŽIĆA

Plenković odlučio: Ivan Anušić bit će novi ministar odbrane Hrvatske

Ima sve reference da bude ministar odbrane i uklopit će se u tim i funkcionirati normalno kao što je to bilo do sada - ustvrdio je Plenković.

(Patria) - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da će za novog ministra odbrane i potpredsjednika Vlade predložiti Ivana Anušića, te kako očekuje da će on u četvrtak i biti potvrđen na plenarnoj sjednici Sabora.

Mario Banožić razriješen je dužnosti ministra odbrane nakon što je u subotu učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba.

Anušić je osiječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a.

Plenković kaže da je Anušić na nivou stranke dobio potpunu konsenzualnu podršku.

- Nakon toga obavili smo konsultacije sa svim našim kolegama u parlamentarnoj većini. I od njih je dobio punu podršku - dodao je.

Plenković ističe da je Anušić na ponudu odmah pristao te da je spreman pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru.

- Očekujem Odbor u srijedu i podršku na plenarnoj sjednici u četvrtak, tako da će već primjerice u četvrtak popodne Ivan Anušić biti na dužnosti i član Vlade - dodao je Plenković.

Navodi i da bi u slučaju potvrde Anušića na mjestu župana u preostalom dijelu mandata mijenjao Mato Lukić, koji je sada jedan od dva zamjenika župana.

Na novinarsko pitanje kako to da se odlučio za Anušića za ministra, s obzirom na neka njihova prijašnja neslaganja, Plenković je rekao da to što ponekad možda imaju različita stajališta o pojedinim pitanjima ne znači da nisu dio istog tima i najužeg vodstva HDZ-a.

- Logično je da Ivan, s obzirom na svoje veliko iskustvo, koje sada ima i u političkom angažmanu, i na općinskom i na županijskom nivou, ali i u nacionalnom djelovanju kao bivši saborski zastupnik i kao hrvatski branitelj.

Ima sve reference da bude ministar odbrane i uklopit će se u tim i funkcionirati normalno kao što je to bilo do sada - ustvrdio je Plenković.

#AndrejPlenković #Hrvatska #ivananušić #ministar #Region