Članak

NOGOMET

Borac pobijedio Željezničar krajnje sumnjivim golom u nadoknadi vremena

(Patria) - Danas je u Banjaluci odigran derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara, a meč je završen rezultatom 3-2.

Gostujućim navijačima MUP RS-a je zabranio da prisustvuju susretu, pa je Željezničar bio uskraćen za podršku svojih navijača u ovoj izuzetno važnoj utakmici.

Već u petoj minuti susreta bivši reprezentativac BiH Zoran Kvržić pogotkom je doveo domaće u prednost, a nedugo nakon toga pogodio je i Lukić.

Međutim, imao je i Željezničar odgovor, pa je Sulejman Krpić sredinom prvog poluvremena smanjio rezultat na 2-1 sjajnim pogotkom glavom. Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih 2-1.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo grešaka sa obje strane, a jedna takva – najveća, učinjena je u 67. minuti kada je golman Borca loptom pogodio Sulejmana Krpića, a ista se vratila u gol za 2-2. U nadoknadi vremena Jokić je pogodio za Borac za konačnih 3-2.

Situacija je bila diskutabilna, gostujući tim tražio je prekršaj nad golmanom, ali Njegomirović se nije oglasio. Ponovljen snimak jasno je ukazivao da je počinjen prekršaj.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

#Nogomet #Sport #Borac #FKŽeljezničar
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');