Članak

SAJAM TURIZMA

Ljepote Tuzlanskog kantona predstavljene svjetskoj publici u Londonu

Ovaj nastup delegacije TK predstavlja značajan korak u promociji bogatstva i ljepote ovog dijela Bosne i Hercegovine.

(Patria) - Predstavnici Turističke zajednice Tuzlanskog kantona (TK) i resornog Ministarstva pridružili su se bh. delegaciji na WTM Sajmu turizma u Londonu, jednom od najutjecajnijih svjetskih događaja u oblasti turizma, održanom ove sedmice.

Ovaj nastup delegacije TK predstavlja značajan korak u promociji bogatstva i ljepote ovog dijela Bosne i Hercegovine.

- Iskoristili smo jedinstvenu priliku za predstavljanje kulturnih i prirodnih blaga ovog područja pred međunarodnom publikom i ukazali na raznovrsnost turističkih destinacija, kulturnih događaja i gastronomske ponude koju ovaj Kanton nudi - kaže pomoćnica ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK Dželmina Huremović.

Sajam "Where Tourism & Travel Meet" u Londonu jedan je od ključnih događaja u svjetskom kalendaru turističke industrije.

Ovaj događaj okuplja 3.500 izlagača iz više od 180 zemalja kako bi razmijenili ideje, sklopili poslove i upoznali se s trendovima i inovacijama u turizmu.

- Naše prisustvo svjedoči o odlučnosti i predanosti promociji turističkog potencijala našeg kantona i demonstrira naš aktivan pristup u privlačenju pažnje međunarodne publike.

Težnja nam je da se pozicioniramo kao poželjna destinacija tokom cijele godine za putnike koji traže autentična iskustva u našoj državi - ističe Huremović.

#London #Turističkazajednica #Tuzla #TuzlanskiKanton #magazin1
N

Ovaj događaj okuplja 3.500 izlagača iz više od 180 zemalja kako bi razmijenili ideje @snow rider 3d