Članak

FEDERALNA ZASTUPNICA

Kratina: Bahatost Trojke i 'skupo plaćenih satelita' dramatična je opasnost za BiH

Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije BiH Alma Kratina kaže da je bahatost uvijek došla "na naplatu" - nekada prije, a nekada kasnije.

(Patria) - Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije BiH Alma Kratina kaže da je bahatost uvijek došla "na naplatu" - nekada prije, a nekada kasnije.

No, u slučaju Trojke i "skupo plaćenih satelita", bahatost proizašla iz žudnje za moći i vlašću, pod mentorskom palicom nekih međunarodnih faktora i susjeda, dramatična je opasnost za zemlju.

"U Parlamentu Federacije, od nametanja Vlade koja je već po mnogim lošim praksama nadmašila prethodnike, nastavljaju se bjesomučni pokušaji definisanja Ustavnog suda BiH na način da postane prohodan isključivo za želje 'rušitelja puta ka građanskoj zemlji', u kojoj će živjeti ljudi jednakih prava.

Kad se to nije uspjelo kroz nekoliko pokušaja protivposlovničkih djelovanja, ovih dana se od parlamentarne većine krenu na izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma PFBiH, isključivo rukovođeno instaliranjem sudije Ustavnog suda BiH 'po mjeri Dragana Čovića'.

Treba se dočepati Komisije za izbor i imenovanje i završiti posao nalogodavca 'pa šta košta, da košta', makar bila to i građanska država koju su nam odavno 'nacrtale' presude Evropskog suda za ljudska prava.

Ali koga briga za presude, parlamentarnu većinu sigurno ne, kao ni Vladu koju su instalirali oni koje očigledno također nije, sem deklarativno, briga za ljudska prava i građansku državu", poručila je Kratina.

#AlmaKratina #ParlamentFederacije #trojka #Ustavnisud #BiH