Članak

MANDAT PREUZIMA U NOVEMBRU

Novoizabrani načelnik Irfan Čengić posjetio Općinu Stari Grad Sarajevo

(Patria) - Novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić posjetio je danas Općinu Stari Grad Sarajevo. U prostorijama Općinskog vijeća Stari Grad Čengića su dočekali predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić i v.d. Općinskog načelnika Mirsada Smajić.

Predsjedavajući Škaljić i v.d. načelnika Mirsada Smajić čestitali su Čengiću na izboru za načelnika Općine Stari Grad i poželjeli uspješan rad. Poručili su da je sada pred njim puno posla, ali da mu Općinsko vijeće i općinska administracija stoje na raspolaganju da se pokrenu projekti i poslovni procesi, te da svi zajedno rade za dobrobit građana i vrate ugled Općini Stari Grad Sarajevo.

Tokom prve službene posjete Općini Stari Grad, nakon proglašenja pobjede na prijevremenim izborima za općinskog načelnika održanim 29.10.2023. godine, novoizabrani načelnik Irfan Čengić najavio je prioritete u budućem radu.

“Dužnost preuzimam za nekih 20 dana, ali sam ljudima iz Starog Grada obećao raditi od prvog dana nakon izbora. Danas sam sa v.d. načelnicom Mirsadom Smajić i predsjedavajućim OV-a Seidom Škaljićem održao sastanak kako bi dogovorili aktivnosti za novembarsku sjednicu Općinskog vijeća.

Prioriteti su usvajanje rebalansa budžeta i nacrta Strategije razvoja Općine Stari Grad Sarajevo,” poručio je Čengić.

U posjeti Općini Stari Grad, uz novoizabranog načelnika Irfana Čengića, boravio je i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Vedad Deljković.

Podsjetimo, prema sinoć objavljenim prvim preliminarnim rezultatima izbora za općinskog načelnika, Irfanu Čengiću (SDP) svoj glas je dalo 6.707 birača, odnosno 62,88%. Drugi kandidat na prijevremenim izborima Dženan Selimbegović (SDA) osvojio je 3.958 glasova, što je procentualno 37,12%.

#BiH #IrfanČengić #pobjeda #StariGrad