Članak

Zornić za NAP: Negiram sve navode i svoje učešće u ratnom zločinu

Direktor KJKP Toplane - Sarajevo Enver Zornić odgovorio je danas na medijske natpise da je osuđen za ratni zločin, a što je prvi objavio portal Žurnal. 

SARAJEVO, (Patria) - Direktor KJKP Toplane - Sarajevo Enver Zornić odgovorio je danas na medijske natpise da je osuđen za krivično djelo ubistvo, a što je prvi objavio portal Žurnal. 

U odgovoru koji potpisuje Zornić navodi se da je tekst objavljen na internet portalu Žurnal pod nazivom "Novi direktor Toplana Sarajevo - presuđeni zločinac koji je u ratu naredio likvidacije Srba i Hrvata", a koji je potpisao novinar Avdo Avdić produženi pritisak i atak na čast i život njega i njegove porodice koji traje i ne prestaje još od 1993. godine.

"U potpunosti negiram citirane navode i svoje učešće u navedenim događajima, jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima. Očit interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da se zaustave započeti procesi revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama, te o privrednom i organizovanom kriminalu, o čemu je dijelom već upoznato nadležno Tužilaštvo. Uprkos svemu, prijetnjama i ucjenama niko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o.", naveo je Zornić.  

#BiH