Članak

Ponovno oskrnavljeno Partizansko spomen groblje u Mostaru

Uništene su brojne spomen ploče palim antifašistima Mostara.

(Patrai) - U vremenu policijskog sata, u vremenu ograničenog kretanja, u vremenu zabrane kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina jahači apokalipse ponovno divljaju na Partizanskom spomen groblju u Mostaru'', stoji u dopisu koji je medijima uputio Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar.

''Uništene su brojne spomen ploče palim antifašistima Mostara.  Nakon ovog neofašističkog orgijanja odgovorni za čuvanje javnog reda u gradu ne mogu reći da su to učinili maloljetni huligani, jer maloljetnicima je zabranjeno kretanje. Rušenje je, po svim indicijama učinjeno noću, u vrijeme kada se mogu kretati samo oni sa posebnim dozvolama'', dodaje se.

UABNOR se pita:

''Tko je u ovom vremenu i po čijem nalogu rušio nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine?'' ''Rušenje nacionalnih spomenika je rušenje države, a za rušenje države obaveza je svih da sankcioniraju izvršitelje Ne prihvaćamo više nedjelovanje, jer nedjelovanje je suučesništvo'', istaknuli su. ''Mi antifašisti Mostara tražimo hitnu i efikasnu akciju i istragu o ovom događaju. Pozivamo državne sigurnosne agencije da se uključe, jer 25 godina nakon rata od lokalnih policijskih struktura nikada ništa ozbiljno nije poduzeto. Smrt fašizmu-Sloboda narodu!'', stoji u priopćenju UABNOR-a Mostar. 

#BiH