Članak

Bahati Kapidžić napustio sastanak u Općoj bolnici, a novinarima se obraćao iz automobila

Koliko je bio ljut pokazuje i činjenica da nije htio izaći iz svog vozila nego je izjavu novinarima davao kroz prozor automobila. 

SARAJEVO, (Patria) - Ministar prostornog uređenja KS Faruk Kapidžić (SDA) koji u odsustvu ministra zdravstva i premijera KS sudjeluje na sastancima u vezi rekonstrukcije izolatorija Opće bolnice napustio je današnji sastanak nezadovoljan razvojem situacije.

Koliko je bio ljut pokazuje i činjenica da nije htio izaći iz svog vozila nego je izjavu novinarima davao kroz prozor automobila. 

Kako je poručio bude li se razvlačila situacija sa izolatorijem u krugu Opće bolnice Vlada će morati pronaći način pa makar i na sto mjesta da napravi izolatorij.

Kapidižić je prošle sedmice obišao zgradu bivše garnizone ambulante koja se treba preurediti u izolatorij, ali ti radovi ne mogu biti okončan prije početka oktobra. U isto vrijeme insistira da Opća bolnica preuzme upravljanje neadekvatnim privremenim izolatorijem na Bjelavama, a na čemu najviše insistira direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. Kapidžić je prošle sedmice ibišao i kliniku Podhrastovi te na određeni izvršio pritisak na Opću bolnicu. 

Iz Opće bolnice jasnog su stava da privremeni izolatorij u Studentskom domu Bjelave nema ni minimum bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata od Covid 19 te takvu odgovornost ne žele preuzeti. Snagu su usmjerili na osposobljavanje trajnog izolatorija u krugu Opće bolnice.

#BiH