Članak

Rusija i Srbija u specijalnom ratu protiv BiH: Otmice, atentati i Dodikov alibi za bijeg iz BiH!

U Bosni i Hercegovini, pak, nije im cilj preoteti vlast, jer oni i jesu vlast!

Pipe: A. Čorbo-Zećo


Milorad Dodik već danima pokušava napraviti ambijent u kojem pokazuje svoju tobožnju ugroženost, a mnogi sumnjaju da je takvo ponašanje unaprijed osmišljen plan za njegov bijeg u Beograd ili Moskvu.

Dodik nesumnjivo ima potporu Rusije i Srbije u svom političkom teroru nad Bosnom i Hercegovinom, i to manifestira napadom na institucije BiH, organe uprave, agencije, pojednostavljeno ruši državni poredak. Teror i terorizam su oblik specijalnog rata, te s obzirom da Rusija i Srbija stoje uz Dodika lako se da zaključiti ko vodi specijalni rat protiv BiH.

Konstantno obrtanje teza u slučaju Dodika dovelo je do priče o njegovoj ugroženosti, navodnim pričama o otmici, baš po uzoru na mentora Vučića koji je do sada preživio najavljenih na desetine atentata, a što sve skreće pažnju s činjenice da Dodik ugrožava sigurnost građana BiH.

Iz MUP-a RS ekspresno su reagirali na navodnu ugroženost Dodika, ističući da su tu informaciju dobili od partnerskih službi. Naravno, nikad nije obznanjeno od kojih službi.
To što Dodik ugrožava stabilnost i mir, a na šta upozorava pola svijeta, nije dovoljno ni za Tužilaštvo BiH, a eto ni MUP RS da makar sasluša Dodika. 

Trend ugrožena sigurnost raste u regionu. Prvo nam je Zoran Milanović otkazao posjetu Travniku zbog navodnih saznanja da bi mu bila ugrožena sigurnost, pa u međuvremenu najavljena dva tri atentata na Vučića, a evo sada i Dodiku se sprema otmica!?

Svaki sigurnosni stručnjak vrlo jednostavno može zaključiti - specijalni rat protiv Bosne je poprimio neviđene oblike i sadržaje.

Od činjenice da Dodik jedan cijeli narod, Bošnjake svodi na religijsku skupinu i planski, skoro sinhronizovano s Milanovićem i HDZ-om u BiH dodaju pridjeve “radikalni”, “opasni”, “netolerantni”, “agresivni”. 

Također negiranje genocida i otvoreno vrijeđanje žrtava je dio političkog projekta dehumanizacije bošnjačkog naroda. 

Ustvrdit će to i prof. dr. Senadin Lavić - pokušava se između narodnih grupa uspostaviti konflikt i mržnja kao da je moguće da cijeli narodi stupaju u konfliktne odnose jedni protiv drugih. 

“Širenje mržnje i konflikta dio je strategije četničke ideologije koja se planski usmjerava protiv Bosne iz Beograda. Građani ne smiju nasjesti na projekte širenja mržnje i nepoštivanja povijesno nastalih identitetnih specifičnosti”.

Kada znamo da je i Rusija sve aktivnija, jasno je ko vodi specijalni rat, a i kojim sredstvima. Države agresori u specijalnom ratu najčešće za cilj imaju destabilizaciju napadnute države, urušavanje njenih institucija i rušenje vlasti i politike.

Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi u situaciji kada se protiv nje s više strana vodi specijalni rat. Nešto slično vodi se i protiv naših susjeda Crne Gore, članice NATO-a. 
Rusija i Srbija su uz pomoć Srpske pravoslavne crkve koja je omasovila podršku u Crnoj Gori uspjele izdejstvovati svoju vlast. Ali, nisu računali na žestok otpor Mile Đukanovića, pa je na kraju ta vlada pala. Ipak nemiri ne prestaju.

U Bosni i Hercegovini, pak, nije im cilj preoteti vlast, jer oni i jesu vlast!

Glavni cilj koju provode Rusija i Srbija, ali i Hrvatska je nestanak Bosne i Hercegovine u njenom današnjem obliku. Bolje reći podjela Bosne i Hercegovine na dijelove koji će biti pripojeni Srbiji i Hrvatskoj. 

Preko pitanja državne imovine pokušavaju to uraditi na ‘miran način’. S obzirom da im je polazilo za rukom olako preuzimanje vlasništva nad državnom imovinom, agresivnost metoda specijalnog rata raste, pa otmica Dodika nije nikakvo iznenađenje. 
 

#BiH