Članak

Čauševićev iskaz državnim istražiteljima: Ko je sve uz Čovića umiješan u višemilionski kriminal

Novinska agencija Patria došla je u posjed originalnog iskaza koji je Čaušević dao državnim istražiteljima, a iz kojeg se vidi da je predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović umješa

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje priznao je istražiteljima Tužilaštva BiH da je na insistiranje Dragana Čovića UIO 2009. godine kupila zgradu Sokola u Mostaru, po cijeni od 2 miliona KM, iako je vještak procijenio da ta zgrada vrijedi tek oko 900.000 KM.

Prethodno, zgradu su od Sokola privatizirali Čovićevi prijatelji, i to dok je Čović bio direktor ovog bivšeg mostarskog giganta, po veoma povoljnim cijenama, a onda je Upravi prodali za dva miliona KM, što je duplo više od procijenjene vrijednosti. Znajući da bi vrlo brzo u Tužilaštvu BiH mogla biti pokrenuta istraga u ovom slučaju, Čović je prije 10-ak dana počeo u javnosti pričati žalopojke kako mu se eto montira u slučaju "Čaušević". 

Novinska agencija Patria došla je u posjed faksimila iskaza koji je Čaušević dao državnim istražiteljima, a koji svjedoči o milionskom kriminalu koji je počinio predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Otkrivamo koga je sve Čaušević od visokopozicioniranih ljudi u različitim strankama spomenuo u svom iskazu.

Kompletan iskaz Kemala Čauševića pogledajte Ovdje

 

#BiH