Članak

Memić za Patriju: Nakon 1955 dana mala lija je dolijala

Kazao je da mu je drago što je akciju proveo MUP KS kako bi se vratilo povjerenje građana.

SARAJEVO, (Patria) - Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić nakon današnjeg hapšenja Alise Mutap Ramić kazao je da ne može puno govoriti od uzbuđenja.

"Nakon 1955 dana mala lija je dolijala, a očekujemo Dalidu Burzić jer bez nje se ovo ne može završiti. Dalida je ovo zakuhala i Dalida mora odgovarati ali i ostali akteri", kazao je Memić za Patriju.

Kazao je da mu je drago što je akciju proveo MUP KS kako bi se vratilo povjerenje građana u policiju Kantona Sarajevo. Dodao je da očekuje i druga hapšenja u okviru istrage Tužilaštva BiH. 

Advokat Ifet Feraget kazao je da se Mutap Ramić dovodi u vezu sa sakrivanjem dokaza.

Danas je uhapšen i Muamer Ožegović koji se dovodi u vezu sa brisanjem snimaka videonadzora hotela Cristal u vlasništvu porodice Alije Budnje. Na tim snimcima bio je operativno interesantan snimak, a kada su policajci došli da presnime isti nekoliko dana nakon tragičnog događaja u Velikoj aleji on je već bio izbrisan. Nestali su snimci za dane 8., 9. i 10. februara 2016. godine. 

Podsjećamo, u pritvoru se već nalaze Hasan Dupovac, šef saobraćajnih istraga u vrijeme smrti Dženana Memića, Zijad Mutap, otac Alise Mutap i policajac Josip Barić koji nije izuzeo svu odjeću od Alise Mutap u noći kada je stradao Dženan Memić. Tužilac Ćazim Hasanspahić kazao je da je ta majica uništena iako je imala tragove krvi koji su možda mogli rasvijetliti događaj u kojem je život izgubio Dženan Memić. 

 

#BiH