Članak

Zelena površina u naselju Dobrinja nakon protesta građana vraća se u prvobitno stanje

Ništa od parkinga.

Piše: Ernad Metaj


Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić održao je obećanje dato jučer građanima u sarajevskom naselju Dobrinja. Prekinuti su radovi na pretvaranju zelene površine u parking između ulica Omladinskih radnih brigada i Dobrinjske bolnice.

Na travnjaku je ostala jedna građevinska mašina koja teren nakon započetih radova vraća u prvobitno stanje. Kamionima se dovozi zemlja s Kobiljače kako bi se teren izravnao.

Građani su se sinoć okupili u velikom broju kako bi zaustavili radove za koje su iz općine tvrdili da imaju saglasnost etažnih vlasnika i Savjeta mjesne zajednice. Ispostavilo se da predstavnici etažnih vlasnika nisu imali saglasnost većine stanara, a građani su osporavali i javnu raspravu koja je organizovana u reduciranom formatu zbog pandemije.

- Bager će ovo vratiti kako je i bilo i nema problema što se toga tiče. Što se tiče nas ili mene, nama ne trebaju parking mjesta. To može trebati vama koji ovdje živite. Radi se o tome da će Bulevar u toku ljeta biti zatvoren za saobraćaj i bit će samo za pješake. Do ujutro do 9 sati je dostava, on je svakako po planu pješačka zona”, kazao je Efendić.

Izgradnjom parkinga od 100 mjesta u općini su kako tvrde željeli riješiti problem manjka parking prostora nakon zatvaranja bulevara u centru naselja za saobraćaj. Građani rješenje vide u dogradnji spratova na postojeće parkinge, a o čemu je govorio i Efendić.

#BiH