Članak

Konaković oštro o Vučićevoj posjeti: Negira genocid, krije ratne zločince i još ponižava

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić također je komentarisao ovu posjetu i ceremoniju.

SARAJEVO, (Patria) – Na posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je donio 10.000 AstraZeneca vakcina za FBiH uslijedile su reakcije političara.  

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković napisao je da je Vučić odbio pomoć BiH za bolnicu u Novom Pazaru u iznosu od 50.000 eura i nazvao to uvredom.

„Nakon 7 mjeseci donese vakcine, okvirno približne vrijednosti i postroji cijelo Predsjedništvo da ga na aerodromu dočeka i ushićeno mu aplaudira, a on kaže da moramo jedni druge pomagati u nevolji. Napravio je od toga svjetsku priču, svjetski ga mediji promovišu kao mirotvorca na Balkanu.

Uspijeva da negira genocid i da mu se u isto vrijeme prostire najlon u džamiji kad nam dođe u posjetu, da ne skida cipele. Umjesto da je dobio po prstima, prste mu nježno stišću rukujući se, zahvalni zbog sadake koju nam je donio.

Dobar je političar, vrstan politički mangup, al’ sve ovo može samo zato što naši lideri nemaju ponos, nemaju čast, nemaju kičmu. To što su nesposobni da nabave vakcine, a da ne ukradu, zaista je danas manje važno. Danas su nas istinski ponizili. Dan nakon Dana nezavisnosti. Nas to ne demorališe, naprotiv, samo pojačava želju da ovu stranačku hobotnicu kojoj je stranka važnija od države i njene satelite skinemo sa vlasti i ljudima u BiH vratimo dostojanstvo. Želju da izgradimo institucije koje nikad više neće dozvoliti ponižavanje poput ovog danas. Sve ovo se dešava dok Srbija krije najmanje 10 optuženika za ratne zločine u BiH“, napisao je Konaković.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić također je komentarisao ovu posjetu i ceremoniju.

„Juče na Trebeviću slaviš Dan nezavisnosti i busaš se patriotizmom, danas ponižavaš državu i primaš milostinju od onog ko te gađao sa tog Trebevića. A toliko nivoa vlasti, i vlada i različitih kombinacija u Sarajevu, pa im se opet svima desi ovakvo poniženje“, kratko je napisao Šepić.

#BiH