Članak

Svi Covid odjeli u Općoj bolnici puni, tokom noći primljeno 19 pacijenata

Iz Opće bolnice na Kliniku na Podhrastove je premješten 1 pacijent, a 6 je otpušteno kući.

SARAJEVO, (Patria) - U Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo u protekla 24 sata je zabilježen najveći broj hospitaliziranih pacijenata od početka pandemije Covid-19. Na bolničkom liječenju u Covid odjelima ove zdravstvene ustanove je trenutno 127 pacijenata, od kojih je 6 na intenzivnoj, a 2 na poluintenzivnoj njezi. Jučer je na hospitalizaciji bilo 110 pacijenata. 

Tokom prethodne noći u Covid trijažnoj ambulanti je bilo 60 pregleda i pruženo 264 usluge, a na hospitalizaciju je primljeno 19 srednje teških i teških pacijenata.

Iz Opće bolnice na Kliniku na Podhrastove je premješten 1 pacijent, a 6 je otpušteno kući. U trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata. U protekla 4 mjeseca na hospitalizaciji u Covid odjelima Opće bolnice je bilo više od 800 pacijenata.

Istovremeno, i dalje se nastoji organizirati rad u ne-covid odjelima Opće bolnice. Jučer je 58 pacijenata primljeno na bolničko liječenje, a otpušten je 41. Ukupno je bilo 1.311 pregleda i pruženo 5485 usluga te je urađeno 20 operativnih zahvata.

#BiH