Članak

BH blok: Bit ćemo odlučujući faktor u Gradskom vijeću Mostara

Arman Zalihić iz SDP BiH kazao je da je još uvijek mali uzorak za Gradsku listu, ali da će građanska opcija udvostručiti broj vijećnika u GV.

MOSTAR, (Patria) - Izborni štab BH bloka održao je u 22:30 novu press konferenciju.

Lana Prlić potpredsjednica SDP BiH kazala je u gradskom području Stari grad BH blok još uvijek vodi.

"Ovo su još uvijek preliminarni rezultati, trendovi su isti. Zbog kompleksnosti sistema ne možemo dobiti brže rezultate. Cilj BH bloka je da budemo u Gradskom vijeću odlučujući faktor u formiranju gradskog rukovodstva kao i odlučujući faktor u izmjenama Statuta Grada Mostara", kazala je Prlić.

Tarik Tanović iz Naše stranke kazao je da će BH blok biti odlučujući faktor za Grad Mostar.

"Nadam se da će se ove promjene prenijeti i u 2022. Jasno je da BiH ima svoj građanski pravac. Zahvaljujem se građanima na ovakvoj izlaznosti. Očekivali smo da to bude trend u cijeloj državi. Ne postoji saglasnost i odredili smo se prema građanskoj orijentaciji onaj ko je bio dio problema ne može biti dio rješenja", kazao je Tanović. 

Arman Zalihić iz SDP BiH kazao je da je još uvijek mali uzorak za Gradsku listu, ali da će građanska opcija udvostručiti broj vijećnika u GV.

“Sada smo na sigurnih pet vijećnika i taj broj može samo rasti. Iz dijaspore treba doći 4.000 listića i ta dijaspora će imati vlro važan utjecaj na konačni broj mandata. Sigurn je jasno da u koaliciju nećemo ulaziti na osnovu nečijeg imena i prezimena već na osnovu reformi i djela”, kazao je Zalihić.  

#BiH