Članak

Nastavak suđenja Sanjinu Sefiću, pomagači žele priznati krivicu?

Sutra bi se kao svjedoci trebali pojaviti Adnan Bešlić, Mirhan Bešlija, Sefedin Škrijelj, Rizah Islamović.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon više od tri mjeseca od posljednjeg ročišta Sanjinu Sefiću, za 23. oktobar zakazan je nastavak suđenja. Sefiću se sudi za izazivanje saobraćajne nesreće u slučaju smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč, te Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću koji su mu pomogli nakon bijega s mjesta nesreće i iz BiH. U međuvremenu Nišić je potpisao sporazum o priznanju krivice te je osuđen na godinu i šest mjeseci s rokom kušnje tri godine. 

Na sutrašnjem ročištu, kako je navela ranije tužiteljica Jasminka Knežević, bit će precizirana optužnica. Također, i ostali pomagači mogli bi zatražiti sporazum o priznanju krivice. 

Sutra bi se kao svjedoci trebali pojaviti Adnan Bešlić, Mirhan Bešlija, Sefedin Škrijelj, Rizah Islamović.

Prije tri godine 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj saobraćajnici Sanjin Sefić je upravljajući automobilom velikom brzinom na pješačkom prijelazu udario Selmu i Editu. Od siline udara i zadobijenih povreda obje su preminule. Sefić je nakon nesreće pobjegao s lica mjesta, a u noći 10. na 11. oktobar 2016. godine na GP Uvac pobjegao je u Srbiju odakle je izručen u januaru 2017. godine. 

Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS presuda je poništena i suđenje je ponovljeno. 

#BiH #SanjinSefić #EditaMalkoč #SelmaAgić