Članak

Dječaci FK Sarajeva pokorili Novogradski ljetni kup: Smječanin najbolji strijelac, Bihorac igrač

Sportsko rekreacioni centar Safet Zajko jučer je bio premali da primi sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Posebno su se svojim igrama istakli dječaci FK Sarajevo, koji su na kraju ok

Tokom vikenda u Sarajevu se odigrava Novogradski ljetni kup 2017. godine, a svoje nogometno umijeće pokazali su i najmlađi dječaci – godište 2009.

Sportsko rekreacioni centar Safet Zajko jučer je bio premali da primi sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Posebno su se svojim igrama istakli dječaci FK Sarajevo, koji su se na kraju okitili zlatnom medaljom, ispred Olimpa s Pala i Škole fudbala Šampion.

Član FK Sarajeva Arman Smječanin proglašen je za najboljeg strijelca a postigao je 14 golova dok je za najboljeg igrača proglašen Serdar Bihorac, također član FK Sarajevo.

Uz Smječanina i Bihorca uzdahe s tribina mamili su dječaci Adi Pecar, Danis Sultanić, Vedad  Duranović, Tarik Zećo, Benjamin Pandžić, Amel Delalić, Mak Huskić i Zeid Šabanović. S klupe ih je predvodio Kenan Buza, najmlađi trener sa UEFA licencom i Anes Kozić.

Organizatori, kao i posjetitelji ocijenili su da uz ovakve mlade nade Bordo tim ne treba da brine za budućnost. Inače, u tri posljednja turnira ova generacija uzela je dva zlata i jedno srebro.

#Sport