Članak

ZNAŠ LI FORTO ŠTA TI ČOVIĆ RADI Zajednička sjednica vlada BiH i Hrvatske obična kozmetika, u Neumu je sve dogovoreno!

Još da je i Konakovićev Grlić-Radman bio u Neumu, pa da dogovore i lobiranja za BiH po Briselu i svijetu, sastanak bi bio potpun, a suverenitet BiH do kraja srušen.

Piše: A. Čorbo-Zećo


Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH  Dragan Čović u Neumu je razgovarao s delegacijom Vlade Republike Hrvatske, koje je predvodio potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i ministar finansija Marko Primorac. 

A, razgovarano je o graničnim prijelazima u Neumu, odnosno Kleku i Bistrini te kako unaprijediti postojeće stanje, unaprijediti cestovnu infrastrukturu!? I nije Dragan Čović ministar prometa i komunikacija BiH, to vam je Edin Forto, ministar koji dalje od Facebooka nije odmakao, niti je, što je bilo za očekivati, reagirao na skandalozan sastanak stranačkog predsjednika sa vrhom Republike Hrvatske.

Po nadležnostima nije Čović imao šta tražiti u Neumu jučer, već upravo Forto, kojeg više zanima koliko ima popularnost na društvenim mrežama, nego kako to da predsjednik HDZ-a razgovara o temama kojima se bavi njegovo ministarstvo.

Poruka je jasna, zaokruživanje hrvatske teritorije uz nevidljive granice, jer Hrvatska je svugdje gdje žive Hrvati. Uvažavajući dugogodišnje aspiracije Hrvatske u BiH, koje imaju i hašku presudu UZP-a, ne treba iznenaditi da ovako vrh Vlade Hrvatske otvoreno razgovara samo sa HDZ-om, o pitanjima koja im realno ne može riješiti Čović, ali iznenađuje i zastrašuje odsutnost resornih ministara koji još pripadaju tzv. 'probosanskoj kvoti' ili rečeno Dodikovim rječnikom 'bošnjačkoj reprezentaciji', koji sve mirnije prihvataju nevidljivu podjelu Bosne.

Nevidljivu u smislu da je BiH teritorijalno netaknuta, ali suverena je sve manje!

Saopćenje i medijski nastupi s jučerašnjeg sastanka govore i da je zajednička sjednica vlada BiH i Hrvatske kozmetičke prirode, gdje će 'forte', 'konakovići' dizati ruke za već unaprijed dogovorene stvari na relaciji Čović vrh Hrvatske. 

Ekonomski uspjeh bilo kojeg dijela BiH, a pogotovo uspješna sezona u Neumu u interesu je ne samo građana BiH i Hrvata koji žive ovdje, nego i u interesu Republike Hrvatske, istaknuo je u ponedjeljak u Neumu potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

A, iz Sarajeva muk. Niko da prozbori da brigu o Neumu vodi Bosna i Hercegovina!

Još da je i Konakovićev Grlić-Radman bio u Neumu, pa da dogovore i lobiranja za BiH po Briselu i svijetu, sastanak bi bio potpun, a suverenitet BiH do kraja srušen.

Jer dva nacionalizma, velikosrpski i velikohrvatski (dok se izmišlja bošnjački radikalizam) protiv jedne Bosne i Hercegovine i njenih građana ne prestaju djelovati. Cilj političkog vrha dvije susjedne zemlje je raskomadati i međusobno razdijeliti teritoriju Bosne i Hercegovine, a pošto crtanje novih granica više ne dolazi u obzir pristupili su novim metodama – kroz institucije BiH srušiti suverenitet BiH, i ovladati onim teritorijem gdje živi ‘njihov’ narod. I sve to uz aplauze iz političkog Sarajeva.

#BiH #EdinForto #DraganČović #HDZBiH #Hrvatska #AminaČorbo-Zećo