Članak

POTVRDIO KAJGANIĆ

Tužilaštvo BiH donijelo odluku o neprovođenju istrage o navodnim ruskim kampovima u Rs

Ova odluka je uslijedila nakon što je Tužilaštvo s partnerskim agencijama ispitalo navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

(Patria) - Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o neprovođenju istrage o navodnim ruskim kampovima za obuku u Rs, potvrdio je za BHRT glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić.

Ova odluka je uslijedila nakon što je Tužilaštvo s partnerskim agencijama ispitalo navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

"Naredba o neprovođenju istrage donesena je 6. maja, jer nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na postojanje osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom BiH", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da nema podataka o obukama za terorističke napade u Moldaviji, te da bi o tome svoju riječ trebale da daju nadležne institucije iz oblasti sigurnosti.

Podsjetimo, Helez je kazao da je prije nešto manje od godinu dana izašao u javnost s informacijama o postojanju ruskih vojnih kampova za obuku paravojnih jedinica u okolini Rogatice i planine Maglić. Dokaze o postojanju ovih kampova proslijedio je Tužilaštvu BiH.

- Prema informacijama koje ja imam, ovi kampovi su nakon moga istupa u javnosti i prijave Tužilaštvu BiH rasformirani. Pokupili su prnje i prešli preko Drine. Tamo mogu bez ometanja sprovoditi svoje aktivnosti - rekao je Helez.

#Kampovi #MilankoKajganić #TužilaštvoBosneHercegovine #ZukanHelez #Aktuelno
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');