Članak

SARAJEVO

Krišto na NATO simpoziju: BiH je pouzdan partner koji radi na regionalnoj stabilnosti

(Patria) - Bosna i Hercegovina domaćin je NATO-ova simpozija, koji je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto. U svom obraćanju predsjedateljica Krišto je istaknula važnost politika u polju odbrane i
sigurnosti koje naša zemlja treba nastaviti nadograđivati u okviru nadležnih institucija.

Uputila je jasnu poruku kako je Bosna i Hercegovina pouzdan partner, koji predano radi na izgradnji stabilnih i funkcionalnih temelja u svim ključnim segmentima, slijedeći dobre primjere razvijenih europskih zemalja.
Krišto je također naglasila značaj zajedničke odgovornosti u očuvanju i unapređenju europskih vrijednosti i nastavak sveobuhvatne suradnje s NATO-om, koja će se produbljivati, kako u okvirima nastavka modernizacije OS BiH, tako i kroz strateške dokumente Bosne i Hercegovine.

Nakon otvaranja i prvog panela NATO-ova simpozija predsjedateljica Krišto susrela se s Javierom Colominom, v. d. pomoćnika glavnog tajnika za politička pitanja i sigurnosnu politiku i posebnog predstavnika glavnog
tajnika NATO-a za južno susjedstvo.

Predsjedateljica Krišto je istaknula važnost zajedničkih aktivnosti i daljnje sveobuhvatne suradnje domaćih institucija i NATO-a. Uz sve globalne i geopolitičke izazove, Bosna i Hercegovina je neizostavan i pouzdan partner koji će predano raditi na regionalnoj stabilnosti.

#BiH #BorjanaKrišto #NATO #Sarajevo
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');