Članak

POTVRDIO ADVOKAT

Berilo prevezen na KCUS, ima ozbiljne zdravstvene probleme

(Patria) - Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo danas je hitno prebačen na KCUS zbog, kako nam je potvrđeno ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naime, kako je Fokusu potvrdio njegov advokat Senad Pizović, Berilo ima ozbiljne zdravstvene probleme , te je naglasio da je on ukazivao na njegovo zdravstveno stanje prilikom ročišta za određivanje pritvora.

-Ima zdravstvenih problema, kojih, razumjet ćete, ja ne mogu o tome da govorim. Govorio sam o tome još na ročištu za određivanje pritvora da mu treba adekvatna zdravstvena njega. Nažalost došlo je do ovoga, kazao nam je Pizović.

“Na ročištu sam dao Sudu medicinsku dokumentaciju iz koje se vide njegovi ozbiljni zdravstveni problemi i tražio da se smjesti u bolnicu, da tamo izdržava mjeru pritvora, no Sud to nije prihvatio. I evo dokle je došlo. Ne znam ništa vjerujte dokad će na KCUS-u biti, on se i dalje vodi kao pritvorenik. On tamo nema telefona, samo su mu dozvolili na poziv, gdje mi je javljeno da ide i da će ga prebaciti na KCUS”, pojasnio je Pizović.

Podsjetimo, Berilo je uhapšen 5. avgusta, nakon što je osumnjičen za zloupotrebu položaja.

Određen mu je pritvor i od tada boravi u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Zenica.

#Aktuelno #IbroBerilo #OpćinaTrnovo #KCUS
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');