Članak

PREMIJER POTVRDIO

Ubijen vođa 'Islamske države' u Iraku

Premijer Iraka Mohammed Shia al-Sudani saopštio je danas da je vođa "Islamske države" u Iraku ubijen tokom vojne operacije zajedno s osam drugih visokih lidera te terorističke grupe.

(Patria) - Premijer Iraka Mohammed Shia al-Sudani saopštio je danas da je vođa "Islamske države" u Iraku ubijen tokom vojne operacije zajedno s osam drugih visokih lidera te terorističke grupe.

Al-Sudani je rekao da je Jassim al-Mazroui Abu Abdul Qader ubijen u planinama Hamrin u provinciji Salahuddin, u operaciji snaga za borbu protiv terorizma i nacionalne sigurnosti.

- Nema mjesta za teroriste u Iraku, progonit ćemo ih do njihovih skrovišta i eliminisati ih - naveo je al-Sudani u saopštenju.

Komanda iračkih snaga saopštila je da je operacija izvedena "uz tehničku podršku i razmjenu preciznih obavještajnih informacija od strane snaga međunarodne koalicije".

Identiteti drugih ubijenih u operaciji bit će objavljeni nakon potvrde DNK testovima, ističe se u saopštenju, te dodaje kako je zaplijenjena velika količina oružja, municije i opreme.

#IslamskaDržava #Iraka #Svijet
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');