Članak

SLUŽBENA POSJETA

Krišto sa Begajem: Prijateljski odnosi BiH i Albanije

(Patria) - Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se s predsjednikom Republike Albanije Bajramom Begajem tokom njegove službene posjete Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je naglašeno kako ovaj posjet dolazi u ključnom trenutku za obje zemlje, s obzirom na zajedničke europske težnje i ambicije. Predsjedavajuća Krišto istaknula je uvjerenje da će ovo dodatno osnažiti prijateljske odnose i unaprijediti saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Krišto je također čestitala predsjedniku Begaju na uspješnom održavanju druge međuvladine konferencije, kojom je Albanija postala prva država kandidat koja je otvorila pristupne pregovore po novoj metodologiji. U tom kontekstu, informirala je predsjednika Begaja o namjeri Bosne i Hercegovine da organizira svoju prvu međuvladinu konferenciju s Europskom unijom, čime bi se dodatno potvrdila posvećenost BiH europskom putu.

Predsjednik Begaj izrazio je snažnu potporu europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, naglasivši da će napori na ostvarivanju punopravnog članstva BiH u EU-u donijeti dugoročne koristi, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već i za cijelu regiju.

#BiH #BorjanaKrišto #BajramBegaj #Albanija
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');