Članak

DERBI KOLA

Minimalan trijumf Borca u Banjoj Luci nad sarajevskim Plavima

Fudbaleri Borca savladali su večeras u Banjoj Luci sarajevski Željezničar rezultatom 1:0 u derbiju 10. kola Premijer lige BiH

(Patria) - Fudbaleri Borca savladali su večeras u Banjoj Luci sarajevski Željezničar rezultatom 1:0 u derbiju 10. kola Premijer lige BiH, piše Faktor.ba.

Banjalučani su slavili pogotkom Zorana Kvržića, koji je u 36. minuti iskoristio kiks zadnje linije Plavih koja je "spavala" poslije ubacivanja Herrere, a bivši Zmaj sve je to ispratio na drugoj stativi i loptu pospremio u mrežu.

Domaći su bolje otvorili derbi. Prvi je zaprijetio Vranješ koji je pogodio vanjski dio mreže. Udarac Nikolova završio je iznad gola, a Muftić je zaustavio pokušaj Ogrineca.

Željo je prvi put zaprijetio u 35. minuti. Ubacio je Galić sa desne strane, ali niko to nije ispratio.

I onda je kapitulirao Željin čuvar mreže. Zaista, teško je objasniti kako su Plavi loše branili prekid, a Kvržić je pobjegao Radovcu.

U finišu prvog dijela Cvetanoski je "promiješao" odbranu Borca, ali je šutirao pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena Muftić je zaustavio pokušaj Ogrineca, a na drugoj strani Manojlović brani pokušaj Cvetanoskog.

Na kraju je pomoćni sudija podigao zastavicu i označio ofsajd, iako je situacija diskutabilna i sigurno bi se gledao VAR da je lopta završila u mreži Borca.

U 65. minuti Al-Jaber je uposlio Hiroša koji loše šutira iz prve.

Borac je u drugom dijelu prepustio loptu gostima, koji su imali prividnu inicijativu, ali bez većih prilika da stignu do izjednačenja i izbjegnu poraz.

Tablice omogućuje Sofascore

#Aktuelno #FKBoracBanjaluka #FKŽeljezničar #fudbal #PremijerLigaBosneIHercegovine