Članak

I NAREDNE ČETIRI GODINE

Osman Ćatić novi/stari gradonačelnik Konjica

Osman Ćatić, kandidat SDA na danas održanim lokalnim izborima ostaje na čelu Grada Konjica i u naredne četiri godine.

(Patria) - Osman Ćatić, kandidat SDA na danas održanim lokalnim izborima, ostaje na čelu Grada Konjica i u naredne četiri godine.

Prema nezvaničnim rezultatima, Ćatić je osvojio 6.035 glasova, a s obzirom na to da je na izborima u Konjicu danas glasalo 11.797 birača, potpuno je jasno da ima nedostižnu prednost.

"Lokalni izbori u našem gradu provedeni su u specifičnim okolnostima, jer smo u nedavnim razornim poplavama i klizištima izgubili pet naših sugrađana, a brojni stanovnici naše lokalne zajednice ostali su bez krova nad glavom ili su im oštećeni domovi. Štete na infrastrukturi su ogromne.

Zbog svega navedenog, želim da se zahvalim svim sugrađanima koji su u pomenutim okolnostima danas obavili svoju građansku dužnost i izašli na izbore i time pokazali odgovornost prema sebi i zajednici u kojoj živimo.

Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uslove života kakve svi priželjkujemo - kazao je novi/stari gradonačelnik Konjica za portal novikonjic.ba.

Prema trenutnim rezultatima, nezavisni kandidat Adnan Faladžić ima 2.500 glasova, dok je kandidat SDP-a BiH Emir Đulić osvojio 1.074 glasa. Na izborima je danas u Konjicu glasalo 54,26% od 21.500 prijavljenih birača.

#Aktuelno #izbori #Izbori2024 #konjic #LokalniIzbori #Načelnik #OsmanĆatić #sda