Članak

MREŽA MLADIH

Prodajući kolače u Prijedoru skupljali pomoć za poplavama i klizištima pogođena područja

(Patria) - Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Prijedor koji pripada Muftijstvu bihaćkom, organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom "Kolačijada", u kojoj je prikupljeno 2.670,50 KM.

Prikupljena sredstva bit će donirana poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, pružajući pomoć onima koji su pretrpjeli štetu uslijed nedavnih poplava.

Organizatori su izrazili zahvalnost građanima Prijedora na podršci, ističući da su svi prikupljeni novci namijenjeni onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Posebnu zahvalnost upućujemo donatorima kolača, te našoj vrijednoj omladini, koji su omogućili da ova akcija bude ne samo humanitarna, već i prava poslastica za sve prisutne – poručili su iz Mreže mladih MIZ Prijedor.

“Kolačijada” je privukla veliki broj posjetilaca koji su, osim što su uživali u slasticama, doprinijeli plemenitom cilju. Ova humanitarna akcija je još jedan primjer solidarnosti i zajedničkog djelovanja u cilju pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a organizatori se nadaju da će ovakve inicijative biti podstrek za buduće akcije sličnog tipa.

#aktuelno #Prijedor #Bosna #Hercegovina #Kolačijada #Mladost #Donatori #Solidarnost #Pomoć #Omladina #Humanost