Članak

FEDERALNI ZASTUPNIK

Silajdžić: Stvarni krivac za ambis u koji ide FBiH je mrzitelj 'Zlatnih ljiljana' i opasni Nikšićev šaptač - Vojin Mijatović

Nema Nikšićeve aktivnosti a da tu nije Mijatović. Podsjećam da je Vojin svojedobno govorio protiv dobitnika ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Kolektivno ih je satanizirao i dovodio u ravan fašista.

(Patria) - Nakon nasilnog upada u ustavnu strukturu FBiH, javnost učestalo svjedoči dokazima o organskoj nesposobnosti i destruktivizmu nametnute vlasti, smatra zastupnik Stranke za BiH u Parlamentu FBiH Haris Silajdžić.

Silajdžić kaže kako je teško i nabrojati realizovana i najavljena zaduženja Vlade Federacije BiH.

"Oni koji nemaju konekciju sa narodom, jer nisu od tog naroda dobili glasove, ne prezaju da ga bestidno i neodgovorno zadužuju svako malo, i uvijek po nekoliko desetina miliona maraka.

Naravno, ne govori to opozicija, niti politički neistomišljenici, to su javni podaci koje mediji samo prezentuju javnosti. No, mora se znati da je u pozadini ove destruktivne prakse po Federaciju ministar Vojin Mijatović", naveo je Silajdžić večeras u objavi na svom Facebook profilu.

Naglašava kako je odveć poznato da je on de facto premijer, jer njegove upute bespogovorno realizuje formalni vođa Vlade Nermin Nikšić. To potvrđuju i fotografije.

"Nema Nikšićeve aktivnosti a da tu nije Mijatović. Podsjećam da je Vojin svojedobno govorio protiv dobitnika ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Kolektivno ih je satanizirao i dovodio u ravan fašista.

Činio je to i pojedinačno, nazivajući radikalnima neke od najistaknutijih branitelja Republike Bosne i Hercegovine koja je bila oličenje koncepta demokratije i multietničnosti.

Samo zbog ovoga je bilo nemoralno i uvreda za branitelje i žrtve agresije, takvog čovjeka dovoditi da upravlja našim resursima, a u jednom značajnom dijelu i našim životima.

Nermin Nikšić je to dopustio, nije svom ministru uputio nijednu riječ kritike. Naprotiv, još više je ojačao partnerstvo s njim.

Vojina, koji je rekao da će 9. januar biti proslavljan, bez obzira na odluke Ustavnog suada BiH, Nikšić upoznaje i s našom namjeskom industrijom.

Vojin, onaj koji je umjesto žrtava genocida i ratnih zločina, u NSRs ugurao vojnike Ratka Mladića (Saša Grbić), nije ni slutio da ćemo biti toliko naivni i dovesti ga u srce naših odbrambenih kapaciteta, poput posjete preduzeću Igman u Konjicu. I za to je odgovoran popustljivi i poslušni Nikšić.

Nažalost, ovo je samo dio onoga što čeka građane. Rasprodaja resursa, poskupljenja energenata, kašnjenje penzija, devastacija kapaciteta, davanje ključnih tačaka političkog, sigurnosnog i privrednog sektora separatističkim snagama - u mjeri kada će ispravljanje posljedica takvih postupanja biti nemoguće, nešto je što nas čeka s ovima koji se ne mogu oduprijeti ni Vojinovim zahtjevima", poručio je Silajdžić.

#aktuelno #HarisSilajdžić #VojinMijatović #NerminNikšić #FederacijaBosneiHercegovine