Članak

DISCIPLINSKA KOMISIJA

UEFA kaznila Hrvatsku sa 34.500 eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske organizacije (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog incidenata na utakmici Lige nacija između Hrvatske i Poljske na osiječkoj Opus Areni.

(Patria) - Disciplinska komisija Evropske fudbalske organizacije (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog incidenata na utakmici Lige nacija između Hrvatske i Poljske na osiječkoj Opus Areni.

HNS je tako kažnjen s ukupno 34.500 eura - zbog bacanja predmeta 15.000 eura, paljenja baklji 4.500 eura i utrčavanja na teren 8.000 eura, te zbog javnih opomena igrača i službenih osoba 7.000 eura tokom dvoboja odigranog 8. septembra u Osijeku.

Hrvatska je u tom susretu pobijedila Poljsku sa 1:0, a u utorak su iste reprezentacije odigrale novu utakmicu u Grupi 1 elitne Lige nacija, u Varšavi, koja je okončana bez pobjednika 3:3.

Dva kola prije kraja Hrvatska se nalazi na drugom mjestu Grupe sa sedam bodova. Vodeći je Portugal koji ima 10, treća Poljska je na četiri, a posljednja Škotska ima jedan osvojen bod.

#Hrvatska #kazna #sport