Članak

ZAHTJEV ZA SASTANAK

Sindikat od Vlade KS traži otvaranje pregovora o osnovici za obračun plata u 2025.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika KS uputio je danas zahtjev Vladi KS za početak pregovora o visini osnovice za obračun plata za 2025. godinu.

(Patria) - Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika KS uputio je danas zahtjev Vladi KS za početak pregovora o visini osnovice za obračun plata za 2025. godinu.

Zahtjev je upućen u skladu s odredbama Zakona o platama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo i člana 56. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe KS.

"Molimo Vas da, prije nego što Vlada Kantona Sarajevo utvrdi Nacrt budžeta za 2025. godinu, obavezno započnete pregovore sa reprezentativnim sindikatom kako bismo dogovorili osnovicu za obračun plata.

Također, molimo da na obostrano zadovoljstvo zakažete termin za sastanak i obavijestite nas u pisanoj formi", navodi se u zahtjevu.

Ovaj zahtjev upućen je po obavezi iz Kolektivnog ugovora, a sve pokrenute aktivnosti unutar Koordinacije sindikata KS ostaju na snazi.

#Aktuelno #sindikat #VladaKS #zahtjevi