Članak

REAKCIJE

Bečarević o privođenju u Radu: Mislili su da su nedodirljivi!

(Patria) - Almir Bečarević, nekadašnji ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, komentirao je za Patriju današnje privođenje sedam osoba u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Rad.

"Već više od godinu dana upozoravam da su gotovo svi direktori kantonalnih preduzeća ili pod istragom ili se sumnjiče za razna krivična djela. I ja sam dok sam bio ministar podnosio krivične prijave kako za RAD tako i za druga preuduzeća.


RAD je bio u fokusu zbog javnih nabavki, imenovanja, nafte itd. Preduzeća sada, gotovo sva, posluju sa gubicima, a odsustvo kompetencija i znanja su dovela do ovih današnjih dešavanja. Mislili su da su nedodirljivi. Nadam se da je ovo samo početak u sređivanju stanja u komunalnim preduzećima", kaže Bečarević.

Podsjećamo, po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) pripadnici Uprave policije MUP-a KS su rano jutros priveli sedam osoba koje se sumnjiče za nezakonitosti u komunalnom preduzeću Rad od 2021. do danas.

Među privedenima je, kako je pisala jutros Patria i direktor KJKP Rad Nijaz Salamović koji je na ovu funkciju imenovan kao kadar NiP-a.

Privedena je i bivša direktorica ovog preduzeća Vera Arnautović te bivši i sadašnji članovi Nadzornog odbora.

#aktuelno #AlmirBecarevic #KantonSarajevo #KJKPRad #Komunalna #Krivicna #KS #MUPKS #NijazSalamovic #Patria #VeraArnautovic