Članak

LOGISTIKA I TRANSPORT

EUFOR najavio da će pomoći općinama pogođenim razornim poplavama

EUFOR je večeras saopštio da je posvećen pružanju pomoći građanima Bosne i Hercegovine u ovom periodu te istakao da stavlja na raspolaganje svoju pomoć lokalnim vlastima.

(Patria) - EUFOR je večeras saopštio da je posvećen pružanju pomoći građanima Bosne i Hercegovine u ovom periodu te istakao da stavlja na raspolaganje svoju pomoć lokalnim vlastima.

"Na zahtjev organa civilne zaštite Ministarstva sigurnosti BiH, EUFOR će obezbijediti logističke kapacitete kako bi pomogao vlastima u radu na otklanjanju posljedica poplava.

EUFOR će obezbijediti mogućnost transporta robe i opreme do područja pogođenih poplavama. Vlastima ćemo također omogućiti da prevoze ljude s pogođenih lokacija.

EUFOR će ovu pomoć provoditi u koordinaciji s civilnom zaštitom i Evropskim centrom za hitne slučajeve.

EUFOR će također biti spreman rasporediti timove koji će pomoći u uklanjanju mina ili neeksplodiranih ubojnih sredstava koja pomjerena usljed poplava.

Nastavit ćemo da održavamo naše operativne sposobnosti kako bismo osigurali stalnu podršku i pomoć našim lokalnim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", poručili su iz EUFOR-a.

#EUFOR #poplave #BiH