Članak

NEOSNOVANE OPTUŽBE GRADONAČELNIKA

SDA Bihać demantovala Sedića: Svi naši kandidati su časni, s dokazom da se protiv njih ne vode postupci

Gradska organizacija SDA Bihać održala je danas konferenciju za novinare, kao odgovor na izjave bišćanskog gradonačelnika Elvedina Sedića izrečene tokom političke debate na RTV USK.

Foto: Patria

(Patria) - Gradska organizacija SDA Bihać održala je danas konferenciju za novinare, kao odgovor na izjave bišćanskog gradonačelnika Elvedina Sedića izrečene tokom političke debate na RTV USK.

Govornici na konferenciji fokusirali su se na demantovanje tvrdnji koje su, prema SDA, predstavljale neosnovane optužbe na račun njihovih kandidata za Gradsko vijeće Bihać, piše portal Biscani.net.

Predsjednik Gradske organizacije SDA Bihać Šemsudin Dedić rekao je da je Rusmir Musa, kandidat za gradonačelnika Bihaća, dobio jednoglasnu podršku 36 od 38 mjesnih ogranaka stranke u Bihaću, naglašavajući da Musa treba biti kandidat svih građana.

Istakao je također da je SDA ušla u ove izbore s novim imenima, koja posjeduju integritet, stručnost i volju da razvijaju grad.

Komentarišući trenutnu kampanju, Dedić je rekao da bi se gradonačelnik Sedić trebao više fokusirati na rezultate svog rada i političkog pokreta PoMaK, umjesto na lične napade. Također je poručio da će SDA nastaviti voditi fer i korektnu kampanju.

Rusmir Musa, kandidat za gradonačelnika, također se obratio prisutnima, izrazivši zabrinutost zbog nedavnih izjava gradonačelnika Sedića.

Musa je naveo da su tvrdnje o kandidatima SDA koje je iznio Sedić, uključujući i optužbe o krivičnim postupcima, potpuno neutemeljene.

Prema njegovim riječima, svi kandidati s liste pribavili su uvjerenje o nekažnjavanju u posljednjih 48 sati, koja jasno potvrđuju da protiv nijednog od njih nije vođen krivični postupak.

Musa je zaključio da su kandidati SDA zamolili Sedića da se izvini zbog uvreda koje je iznio na njihov račun.

Na videu ispod pogledajte današnju pressicu Gradske organizacije SDA Bihać.

#aktuelno #ElvedinSedić #LokalniIzbori #politika #RusmirMusa