Članak

DELTA AIR

Avio-kompanije obustavljaju letove između SAD-a i Izraela

(Patria) - Delta Air Lines objavila je u četvrtak da obustavlja direktne letove između New Yorka i Tel Aviva do kraja godine zbog rastućih tenzija na Bliskom istoku, javio je AFP.

Američka aviokompanija pridružuje se nizu drugih aviokompanija koje su otkazale ili obustavile letove posljednjih dana za gradove u regiji, uključujući Bejrut i Teheran, jer su se borbe između Izraela i Hezbollaha intenzivirali duž sjeverne granice Izraela s Libanom.

"Delta letovi između New York-JFK i Tel Aviva biće pauzirani do 31. decembra, zbog sukoba koji su u toku“, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Obustava znači da je Delta sada pauzirala sve direktne letove između Sjedinjenih Država i Izraela do kraja godine, potvrdio je portparol AFP-u.

Strahovi od velikog rata na sjevernoj granici Izraela su se povećali nakon što su hiljade komunikacionih uređaja Hezbollahovih operativaca eksplodirale širom Libana, ubivši 37 ljudi i ranivši još skoro 3.000 u dva dana u napadu za koji je grupa koju podržava Iran okrivila Izrael.

Avio-kompanije, uključujući Air France, Lufthansu i Swiss, privremeno su obustavile letove za Izrael nakon incidenta.

#aktuelno #DeltaAirLines #NewYork #TelAviva #BliskiIstok #Bejrut #Teheran #Hezbolah #Izrael #Liban #SjedinjeneDržave