Članak

KOLEGIJ

PROTIV KRIŠTO I HELEZ Imenovanje Radinkovića neće biti na sjednici Vijeća ministara

(Patria) - Imenovanje direktora SIPA-e neće biti na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara, jer su na Kolegiju Borjana Krišto i Zukan Helez bili protiv.


Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić uputio je svoj prijedlog, a s liste kandidata predložio je Slobodana Radinkovića koji je bio trećeplasirani na listi Nezavisnog odbora PSBiH.

Patria je još u julu objavila da je Slobodan Radinković, načelnik Uprave policije MUP Rs Doboj favorit za direktora SIPA-e, a što se danas ispostavilo tačnim.

Iako je Radinković tek treći na rang-listi, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić predložio je imenovanje Radinkovića za direktora SIPA-e.

Podsjećamo, da je danas objavljeno kako član organizirane kriminalne grupe se hvali u telefonskim razgovorima sredinom godine da ima podršku Slobodana Radinkovića, načelnika PU Doboj MUP-a Republike srpske, te da ide 'sto posto za direktora'.

#BorjanaKrišto #DarioJekić #MUPRsDoboj #NenadNešić #NezavisniOdbor #Patria #SIPA #SlobodanRadinković #VijećaMinistara #ZukanHelez #bih