Članak

MANIFESTACIJA NA DRINI

Veterani Slobode i veteranke Trogira najbolji na sedmom Međunarodnom rukometnom turniru u Goraždu

(Patria) - Sedmi Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki u Goraždu ovog vikenda je okupio 12 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su u grad na Drini stigli iz nekoliko zemalja regiona – Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH.

Učesnici turnira jučer su uživali u cjelodnevnom raftingu Drinom, dok su danas pokazali svoje rukometne vještine na turniru kojem je prethodila i rukometna utakmica na pijesku najmlađih rukometaša MRK Goražde. Za učesnike i brojne građane na Žanju priređena je i zabava uz pjena party.

Prvi put na turniru učestvuju veterani rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije koji su došli u “najjačem” sastavu.

- Drago nam je zbog poziva, uživamo istinski u ova dva dana, igramo prvi put na ovaj način, novo iskustvo i za nas različito. Ovo što smo do sada vidjeli je dovoljno i možemo slobodno reći, naredne godine dolazimo u većem broju da uživamo - kazao je član rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije Dalibor Lukić.

Veterani iz Trogira redovni su učesnici turnira u Goraždu u koje se, kako kažu, uvijek rado vraćaju.

- Od prvog turnira smo tu, punih sedam godina. Dolazak ovdje nam je prioritet u odnosu na sve ostale pozive koje dobivamo. Ovdje je stvarno savršeno, ljudi, grad, ne možemo od ovog odustati, svaka vam čast. Svako normalno voli pobjediti, ali nekad je dovoljno da je lijepo druženje, a ovdje je fenomenalno - kazala je veteranka Mira Milić.

Veterani BASK iz Beograda prvi put su u Goraždu i posebno su uživali u svježini i ljepotama rijeke Drine nakon vrelog beogradskog asfalta.

- Blago rečeno je da smo oduševljeni, gostoprimstvom, organizacijom i cjelokupnim događajem. Svaka čast momcima sa Drine, ovo je fanstastično iskustvo - kazao je Vladan Petrulović iz Beograda.

U ženskoj konkurenciji najuspješnije na turniru su veteranke iz Trogira, drugo mjesto osvojile su Goraždanke, dok su treće rukometne veteranke iz Pančeva.

Najbolji u muškoj konkurenciji su rukometaši tuzlaske Slobode, drugo mjesto osvojili su veterani Sarajeva, dok je trećeplasirana ekipa Sjeverne Makedonije.

#Beograd #Drina #Gorazde #Pijesak #Rukomet #SjevernaMakedonija #SlobodaTuzla #Trogir #Veterani #Zanju #Sport