Članak

POZIV BIDENU DA ODUSTANE

Kamala Harris zabrinutim donatorima demokrata: Mi ćemo pobijediti na izborima

(Patria) - Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris uvjeravala je u petak glavne demokratske donatore da će stranka pobijediti na predsjedničkim izborima, javio je Reuters.

„Pobijedićemo na ovim izborima“, rekla je ona u pozivu koji je organizovan u kratkom roku kako bi se smirili donatori, prema riječima osobe iz ovog poziva.

„Znamo koji kandidat na ovim izborima stavlja američki narod na prvo mjesto: naš predsjednik Joe Biden.“

Poziv je uslijedio nakon što je Biden obećao da će nastaviti izbornu utrku, a Demokratska stranka planirala je ubrzati njegovu nominaciju. Najmanje devet demokratskih poslanika pozvalo je u petak Bidena da odustane od kandidature.

Reuters je izvijestio da je nekoliko Bidenovih prikupljanja sredstava za kampanju stavljeno na čekanje, pozivajući se na više demokratskih izvora uključenih u događaje, jer su donatori prijetili da će uskratiti sredstva za kampanju.

Donatori su pozvani da se pridruže tridesetominutnom brifingu „kako bi razgovarali o hitnim, novonastalim potrebama“, prema kopiji poziva koju je Reuters vidio.

Harris je prisustvovala pozivu „na direktan zahtjev viših savjetnika predsjednika“, rekao je jedan od ljudi, što je potvrdila druga osoba upoznata s tim.

#izbori #JoeBiden #KamalaHarris #Svijet