Članak

NEZADOVOLJAN ŽRIJEBOM

Dodik: Naš kandidat za delegata tužit će sve članove CIK-a, vjerovatno ćemo ići do Strazbura

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Parlamenta BiH pojedinačno tužiti sve članove CIK-a BiH "zbog kršenja zakona".

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Parlamenta BiH pojedinačno tužiti sve članove CIK-a BiH "zbog kršenja zakona".

- Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu CIK-a koji je žrijebanjem izvukao delegata iz PDP-a. Naš kandidat će tužiti sve članove CIK-a i vjerovatno ćemo ići do Strazbura.

Ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati - ističe Dodik.

Obraćajući se nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, Dodik je izjavio da Nenad Vuković iz PDP-a, kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH, neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat.

- Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe uticaj SNSD-a - ocijenio je Dodik.

Dodaje da je na sjednici Predsjedništva SNSD-a razmatrana i finansijska situacija u Rs te da je konstatovano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obaveze na vrijeme.

- Neki su prognozirali dan D u junu. Dokazali smo da radimo bez zastoja uprkos preprekama osoblju pojedinih ambasada u BiH - kaže Dodik, navodeći da je prosječna plata u Rs oko 1.440 KM.

Dodik poručuje i da u SNSD-u imaju informacije da "jedan američki službenik hoda po bankama u Banjoj Luci i zastrašuje bankare".

- To mu neće proći. Bit će protjeran iz Banje Luke - tvrdi Dodik.

Ističe i da SNSD izlazi na Lokalne izbore u oktobru u 64 opštine u Rs, u 11 općina u FBiH i u Brčko distriktu.

SNSD ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u 63 lokalne zajednice u Rs te jednog zajedničkog u Kupresu.

- Sve kandidatske liste su nam popunjene maksimalno. To govori o našoj snazi - zaključio je Dodik.

#BiH #MiloradDodik #politika #SNSD #Strazbur