Članak

ŠPANSKO-NJEMAČKI OKRŠAJ

U finalu Lige prvaka 1. juna u Londonu igraju Real Madrid i Borussija Dortmund

U finalu Lige evropskih prvaka u fudbalu 1. juna na stadionu Wembley u Londonu igrat će španski Real Madrid i njemačka Borussia Dortmund.

(Patria) - U finalu Lige evropskih prvaka u fudbalu 1. juna na stadionu Wembley u Londonu igrat će španski Real Madrid i njemačka Borussia Dortmund.

Real Madrid plasirao se u finale nakon što je večeras na domaćem terenu u revanšu savladao Bayern sa 2:1. U prvom meču, podsjetimo, u Minhenu bilo je 2:2, a u dvomeču je Real slavio s ukupnih 4:3.

Podsjetimo, fudbaleri Borussije Dortmund završnicu najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu izborili su nakon što su u oba meča polufinala sa po 1:0 bili bolji od francuskog PSG-a.

Kraljevi su večeras u 13. minuti imali sjajnu priliku da stignu do vodstva. Carvajal je sjajno proigrao Viniciusa, koji pogađa stativu.

Lopta se odbila u noge Rodrygu, ali Neuer sjajno brani i onda još jedan odbijanac s poda hvata u ruke.

U 40. minuti nova velika šansa za Real. Vinicius Jr. ubacio je u peterac, lopta je prošla sve igrače i išla u sami ugao, ali Neuer se ponovo istakao na golu Bavaraca, piše Faktor.

Igrala se 50. minuta kada je Vinicius Jr. šutirao iz slobodnjaka sa 22-23 metra, ali Neuer ponovo fenomenalno reaguje.

Naredna minuta donijela nam je istu situaciju i aktere, a Neuer se ponovo sjajno istakao među stativama.

Kazna za promašaje Kraljeva stigla je u 68. minuti. Kane je sjajno pronašao Daviesa na lijevoj strani, a on ušao u sredinu i slabijom, desnom nogom sjajno pogodio suprotni ugao Luninova gola.

Real je u 71. minuti došao do izjednačenja, međutim pogodak je nakon provjere VAR-a poništen.

Valverde je pogodio nakon ubačaja, ali je prije gola Nacho gurnuo Kimmicha rukama u lice. Glavni arbitar Marciniak je otišao pogledati snimak i opravdano poništio gol.

Ipak, Kraljevi do izjednačenja stižu u 88. minuti kada je mrežu Neuera pogodio Joselu.

Do potpunog preokreta vrijednog finala Španci dolaze u 91. minuti. Rudiger je ubacio s lijeve strane, Joselu je bio sam u sredini i došao do svog drugog gola večeras. VAR je pregledavao gol, ali je on na kraju priznat.

#Bayern #BorussiaDortmund #fudbal #LigaPrvaka #RealMadrid #sport