Članak

SAOPĆENJE

Čuvari Bosne o gašenju signala RTV FBiH: Najoštrije osuđujemo svakodnevne napade na medije od strane Trojkinog režima!

(Patria) - Patriotsko udruženje i svenarodna platforma Čuvari Bosne najoštrije osuđuju svakodnevne napade na medije od strane Trojkinog režima.

Oni su se oglasili saopćenjem za javnost u vezi s današnjim gašenjem signala RTV Federacije BiH.

"Podsjećamo da je u prethodnoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu pritisak na medije i gušenje slobode govora bilo preteča nasilju koje je kulminiralo granatiranjem repetitora, napadima na medijske zgrade, pa čak i ubistvima novinara od strane onih koji danas zbog velikopolitičkih interesa susjednih zemalja pokušavaju ugušiti glas slobodnih medija.

Bitno je poručiti da krvavi genocid nad bosanskim narodom nije uspio ugasiti slobodu govora, tako ni Trojkin režim, koji se podredio šovinističkim zahtjevima diktiranim od strane HDZ-a BiH u Federaciji BiH, neće imati uspjeha u svojim pokušajima da ušutka istinu. Ova praksa, koju je zavela vlast Trojke, mora biti momentalno zaustavljena.

Svakako je bitno znati da su ovakvo ponašanje Trojkinog režima ohrabrili i nedavni napadi na medije i novinare od strane ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, čime se on već neko vrijeme profilira kao autokratski nastrojen političar.

Čuvari Bosne pozivaju režim Trojke da odmah prekine sa ovakvim praksama jer niko u historiji Bosne nije uspio, niti će uspjeti, ugušiti slobodarski duh i hrabrost bosanskog naroda u želji da govori istinu i da se vodi principima istine.

Za kraj poručujemo svima koji žele ugasiti slobodu govora u BiH da su istina i sloboda najviši ideal našeg naroda, jer upravo su istina i sloboda utkane u temelje Bosne", saopćeno je iz Čuvara Bosne.

#Bosna #ČuvariBosne #ElmedinKonakovića #MinistarVanjskih #RTVFederacije #SlobodaGovora #SlobodarskiDuh #Trojkin #TrojkinogRežima #BiH