Članak

ODIGRANI REVANŠ SUSRETI

Golijada u Dortmundu i Barceloni: Borussia i PSG u polufinalu Lige prvaka

Ekipe PSG-a i Borussije iz Dortmunda plasirale su se u polufinale Lige evropskih prvaka u fudbalu.

Slavlje igrača Borussije (Foto: X)

(Patria) - Ekipe Paris Saint-Germaina (PSG) i Borussije iz Dortmunda plasirale su se u polufinale Lige evropskih prvaka u fudbalu.

Francuski velikan večeras je u revanšu četvrtfinala u gostima bio bolji od Barcelone rezultatom 4:1, te s ukupnih 6:4 iz dvomeča izborio nastup u polufinalu.

Ipak je Barcelona bila ta koja je prva večeras povela, i to u 12. minuti golom Raphinhe. Međutim, Katalonci su u 29. minuti ostali s deset fudbalera na terenu, jer je Araujo zaradio direktan crveni karton.

Igrača više pariški klub koristi već u 40. minuti. Barcola je odlično prošao po lijevoj strani, oštro je ubacio, a Dembele na drugoj stativi loptu zakucava u mrežu.

Francuski tim do prednosti dolazi u 55. minuti. Nakon kornera lopta je stigla do Vitinhe koji je s 20 metara snažno pucao i probio Ter Stegena za 2:1.

Pet minuta kasnije Mbappe sa bijele tačke povećava vodstvo Parižana na 3:1. Isti igrač u 89. minuti potvrđuje plasman PSG-a za konačnih 4:1.

U drugom duelu Borussia je u svom Dortmundu dočekala Atletico Madrid i slavila sa 4:2, čime je njemački tim sa ukupnih 5:4 prošao u polufinale.

Zasluženo je poveo domaći tim nakon nešto više od pola sata dobre napadačke igre. Gol za domaće postigao je Brandt u 34. minuti.

U 39. Borussia uduplava vodstvo preko Maatsena. Već na samom početku drugog dijela, tačnije u 49. minuti Atletico smanjuje autogolom Hummelsa. Španski tim izjednačava u 64., a strijelac je bio Correa.

Borussia u 71. minuti ponovo dolazi do vodstva. Ubacio je Sabitzer s lijeve strane, a Fullkrug poslao loptu iza leđa Oblaka. Samo tri minuta kasnije Sabitzer postavlja konačnih 4:2.

#AtleticoMadrid #Barcelona #BorussiaDortmund #fudbal #LigaPrvaka #PSG #sport