Članak

MILAN NIČ TVRDI

Spajić najavio: Crna Gora podržat će Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO-a Milan Nič kaže da je danas imao priliku razgovarati sa premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem u Berlinu.

(Patria) - Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO-a Milan Nič kaže da je danas imao priliku razgovarati sa premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem u Berlinu.

Nič otkriva da je, između ostalog, Spajića pitao o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, na šta mu je Spajić odgovorio da je Crna Gora neće sponzorisati, ali da je hoće podržati.

- Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU, da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Također, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici - rekao je Nič.

Kako je kazao, Spajić je istakao da je kancelar Olaf Scholz potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU, i da će nakon dobijanja IBAR-a pokazati da je spremna da bude prva naredna članica.

- Kada su u pitanju regionalne tenzije i miješanje Beograda, Spajić tvrdi da je to stalno pitanje, ali da je medijska percepcija pretjerana - dodao je Nič, koji je i član njemačkog Vijeća za vanjske poslove.

#BerlinskiProces #CrnaGora #genocid #MilojkoSpajić #RezolucijaOSrebrenici #Region