Članak

NEKULTURNO PONAŠANJE

GOST KOJI SE OSJEĆA KAO KOD KUĆE Vučiću se nisu svidjela pitanja pa vrijeđao i galamio na novinare u Mostaru

Foto: predsjednikrs

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Mostaru obrušio i na novinare koji su mu postavljali pitanja o genocidu u Srebrenici, iako je i on negirao genocid i podržao sve korake Milorada Dodika koje će poduzeti u vezi sa statusom bh. entiteta Republika srpska. Vučić je noć prije poručio kako se u Mostaru osjeća kao kod kuće, no danas je zaboravio da je u Mostaru samo gost, pa se prema novinarima ponašao kao da su na press konferenciji predsjednika Srbije i moraju da slušaju i klimaju glavom.

"On je u pravu za jednu stvar - ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežih pitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao nešto normalno - onda tu nešto nije normalno. On se odlično razumije u interese Rs, ali zamolio bih ga pričeka još dva dana, u nadi da će možda nešto biti preduzeto", rekao je Vučić.

U četvrtak će biti održana sjednica Narodne skupštine Rs na kojoj će biti razmatran Izborni zakon Rs, održavanje referenduma, izvještaj o Srebrenici, dok je od 18 sati planiran miting u Banja Luci.

#AleksandarVučić #genocid #MiloradDodik #Mostar #BiH